Recepty > polévky > máslové noky s vejcem do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 dl mléka, sůl, 4 lžíce másla, muškátový květ, 8 lžic hrubé mouky nebo dětské krupičky, 2 vejce
Recept na přípravu:
Do mléka dáme sůl, máslo, muškátový květ a přivedeme do varu. Do vroucího mléka sypeme za stálého míchání hrubou mouku nebo dětskou krupičku a mícháme tak dlouho, až se vytvoří hladké těstíčko, které se nelepí na vařečku. Do zchladlého odpáleného těsta vmícháme vejce a ze vzniklé hmoty vykrajujeme lžičkou malé noky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Noky vaříme zvolna 5 minut, potom je vyjmeme, propláchneme studenou vodou a podáváme v horkém hovězím vývaru s rozsekanou pažitkou.
Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Máslové noky do polévky
Máslové noky s vejcem do polévky mají své chuťové kouzlo.