Recepty

Recepty > houby > májovky na smetaně

Májovky na smetaně

Suroviny potřebné pro přípravu:

májovky, 1 cibule, 20 g uzeného špeku, 1 lžíce oleje, 210 ml smetany na vaření, 3 lžičky hladké mouky, 1 masox, sůl, pepř, voda dle potřeby

Recept na přípravu:

Májovky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Uzený špek nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme na pánvi, přidáme lžíci oleje a drobně nakrájenou cibuli. Krátce osmažíme a přidáme oprané houby nakrájené na tenké plátky. Orestujeme, osolíme a podlijeme vodou. Přidáme masox a vaříme, dokud nejsou houby měkké. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s kynutými knedlíky.

Další recepty:
Hříbky na smetaně podusíme.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Bedly na víně a slanině.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Zapečené houby podáváme s vařeným bramborem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Drůbeží játra na smetaně do nichž vmícháme hrášek.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou podáváme s nastrouhaným sýrem.
Recept na houby na smetaně s knedlíkem

Recepty
Motto

Májovky na smetaně zvou ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.