Recepty

Recepty > houby > zapečené houby

Zapečené houby

Suroviny potřebné pro přípravu:

čerstvé houby, rajská jablíčka, máslo, cibule, česnek, vejce, kmín, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Rajská jablíčka nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a poklademe je na tenké plátky nakrájeným česnekem. Na rozpuštěném másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené houby, okmínujeme a pod pokličkou podusíme. Na pekáček vymaštěný máslem dáme kolečka rajských jablíček, která proložíme podušenými houbami. Dáme do horké trouby a asi deset minut dusíme. Poté vše zalijeme rozšlehanými vejci a vrátíme do trouby dokud vejce neztuhnou. Zapečené houby podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Další recepty:
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Bedly na víně a slanině.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou podáváme s nastrouhaným sýrem.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Zapečené houby s hermelínem

Recepty
Motto

Zapečené houby zvou ke stolu.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.