Recepty

Recepty > houby > houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou

Houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

kuřecí maso, sůl, trochu bazalky, 2 lžíce oleje, čerstvé houby, 100ml smetany na vaření, 3 sáčky rýže, strouhaný sýr

Recept na přípravu:

Kuřecí maso nakrájíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso osmahneme. Přidáme houby a povaříme, pak přilijeme smetanu a znovu provaříme.
Rýži uvaříme a přidáme ke směsi. Promícháme. Podáváme s nastrouhaným sýrem.
Pokud nemáme čerstvé houby, použijeme předem namočené sušené houby, žampiony nebo hlívu.

Další recepty:
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Bedly na víně a slanině.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Houbové rizoto

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.