Recepty

Recepty > polévky > kyselo z chlebového kvasu

Kyselo z chlebového kvasu recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 l chlebového kvasu, hrst sušených hub, sůl, kmín, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 4 vejce

Recept na přípravu:

Houby opereme a namočíme je do studené vody. Asi po půl hodině je z vody vyndáme, drobně je pokrájíme a uvaříme v menším množství vody smíchané s vodou v níž se máčely, se solí a kmínem. K měkým houbám přilijeme vykynutý kvas a společně ještě povaříme. Nakonec přidáme kyselá vejce, usmažená na zpečené cibuli. Kyselo podáváme s vařenými brambory.

Další recepty:
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Polévka z klobásy nakrájené.
Houbová polévka na kyselo houby vaříme.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Uzená fazolová polévka z předem namočených fazolí.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Ryby nakládané na kyselo

Recepty
Motto

Kyselo z chlebového kvasu přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.