Recepty > polévky > květákovo-vločková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 mrkve, 1 petržel, 1 malý květák, 3 vrchovaté lžíce ovesných vloček, půlka cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 4 kuličky nového koření, muškátový oříšek, pažitka
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejem máslo s olejem, nasypeme pokrájenou cibuli, nahrubo postrouhanou mrkev a petržel a osmažíme, než mrkev pustí barvu. Zalijeme vodou (cca 2 l), přidáme na drobno pokrájený květák, ovesné vločky, nové koření, osolíme, opepříme a vaříme asi deset minut. Poté dochutíme solí a muškátovým oříškem, necháme ještě přejít varem a odstavíme. Do hotové polévky vmícháme posekanou pažitku.
Další recepty:
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Polévka fazolový krém s nasekanou pažitkou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte nasekanou petrželkou.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Loštická polévka ze slaniny.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Vločková polévka s mrkví ke tteré přidáme bílý jogurt.
Valašská kyselica
Květákovo-vločková polévka přináší na talíře svoji chuť.