Recepty

Recepty > polévky > slovenská kyselice

Recept - Slovenská kyselice

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g kysaného zelí se šťávou, 300g vepřové plece nebo uzeného masa, 1 papriková klobása, 2 nožičky párku, 300g slabé bílé klobásy, 5 stroužků česneku, hrst sušených hub, 10 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 2 masox, 1 cibule, 1 vejce, 6 lžíc hladké mouky, 2 lžičky sladké mleté papriky, sůl, vegeta, tuk na pečení

Recept na přípravu:

Vepřovou plec nebo uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do vody, kterou uvedeme do varu a vaříme, přidáme pokrájené zelí i se šťávou, na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a kolečka párku, na plátky nakrájený česnek česnek, přidáme masox, vegetu, sůl, koření a houby a vše přibližně 60 minut vaříme, dokud není maso měkké. Mezitím si na pánvi usmažíme na rozpáleném tuku na drono pokrájenou cibuli, přidáme 3 lžíce mouky, kterou osmažíme dozlatova, přidáme mletou papriku, osmahneme a hotovou jíšku použijeme pro zahuštění vývaru. Přidáme na kolečka nakrájenou bílou klobásu a dále vaříme. Nakonec v polévce zavaříme kapání z vajíčka a hladké mouky a ještě 10 minut povaříme a polévku dochutíme.

Další recepty:
Česnečka s bramborami
Hustá dršťková polévka s rohlíkem.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme...
Polévka česnečka vzpruží.
Česnečka se sýrem a šunkou ze zeleninového bujónu.
Dršťková polévka z důkladně propraných drštěk.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem s křupavou kůrkou.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Krupičková polévka

Recepty
Slovenská kyselice

Ochutnejte recept slovenská kyselice.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.