Recepty

Recepty > polévky > květákovo-pórková polévka

Květákovo-pórková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší květák, 1 pórek, 1 mrkev, 3 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, 1 kostka zeleninového bujónu

Recept na přípravu:

Pórek a květák pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme. V hrnci rozpálíme olej s máslem, přisypeme pórek a mícháme, dokud nezměkne a nezmenší objem. Poté přisypeme květák s mrkví, promícháme a chvíli společně posmažíme. Zalijeme dvěma litry vody, osolíme, opepříme, přidáme bujón, ovesné vločky a pod pokličkou uvaříme doměkka. Chvíli před koncem vaření přistrouhneme trochu muškátového oříšku.

Další recepty:
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Vločková polévka s mrkví ke které přidáme bílý jogurt.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Pórková polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Loštická polévka ze slaniny.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Valašská kyselica

Recepty
Motto

Květákovo-pórková polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.