Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka se špaldovými vločkami

Květáková polévka se špaldovými vločkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 malý květák, 2 hrsti zelených fazolových lusků, 1 hrstka nadrobno pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1-2 brambory, 1 lžíce másla, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžíce koření Bylinkové máslo, 3-4 lžíce špaldových vloček

Recept na přípravu:

Květák omyjeme a posekáme na drobné kousky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, fazolky, a kořenovou zeleninu. Osolíme, přidáme bujón, koření, vločky a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, do změknutí vloček. Před koncem vaření zjemníme kouskem másla a podle potřeby dochutíme.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Vločková polévka s mrkví ke které přidáme bílý jogurt.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Hustá květáková polévka kterou dozahustíme polohrubou moukou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Loštická polévka ze slaniny.
Valašská kyselica

Recepty
Motto

Květáková polévka se špaldovými vločkami přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.