Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s mrkví a vejcem

Květáková polévka s mrkví a vejcem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 malý květák, 2 lžíce oleje nebo másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev, 1 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, petrželka

Recept na přípravu:

Květák rozebereme na větší růžičky a v hrnci s 1,3 litry osolené vody uvaříme. Na pánvi rozpálíme olej nebo máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme moukou a upražíme cibulovou jíšku. Hrnec s uvařeným květákem odstavíme a květák šťouchadlem na brambory rozšťoucháme. Hrnec vrátíme na plotnu, přidáme do něj jíšku a najemno postrouhanou mrkev. Povaříme asi 10 minut, před koncem vaření do polévky vidličkkou rozšleháme vejce. Při podávání na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Květáková polévka s mrkví z květáku.
Loštická polévka ze slaniny.
Krémová česnečka z mléka.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Hustá květáková polévka kterou dozahustíme polohrubou moukou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Valašská kyselica

Recepty
Motto

Květáková polévka s mrkví a vejcem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.