Recepty > polévky > kvasnicová polévka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
80 g kvasnic, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, 1 malá cuketka, kousek pórku, 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 kostka slepičího bujónu, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Mrkev, petržel a cuketu nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme a přidáme rozdrobené kvasnice. Za stálého míchání je necháme rozpustit a smažíme, dokud trochu nezhoustnou. Pak přisypeme strouhanku, promícháme a společně ještě chvíli smažíme. Odstavíme z plotny, přidáme celé vejce a důkladně promícháme. Vrátíme na plotýnku a necháme ho srazit. Do hrnce nalijeme studenou vodu (cca 1,5 l) a vsypeme všechnu zeleninu. Osolíme, opepříme, přidáme bujón a vaříme do změknutí zeleniny (10-15 minut). Při podávání na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Loštická polévka ze slaniny.
Květáková polévka s krutony, opečenými kostičkami rohlíků.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Krémová česnečka z mléka.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Květáková polévka s mrkví z květáku.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Fazolky na smetaně s hovězím masem nakonec prohřejeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou přináší na talíře svoji chuť.