Recepty > polévky > kvasnicová polévka s pórkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kostka kvasnic, 30 g másla, menší cibule, 7 pórků, sůl, mletý pepř, 1 kostka zeleninového bujonu, zelená petrželka, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, pečivo na krutony
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kvasnice, osmahneme dozlatova a zalijeme litrem a půl vody. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, bujon, sůl a pepř a 15 minut vaříme. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou vmícháme do polévky a vaříme ještě 20 minut. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a podáváme s osmaženými krutony.
Další recepty:
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Francouzská pórková polévka s kari.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept kvasnicová polévka s pórkem.