Recepty > polévky > kvasnicová polévka s ovesnými vločkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml ovesných vloček, 2 kostky kvasnic, 1 bujón, 2 hrnky řapíkatého celeru, 1 plátek másla, 1 malá mrkev, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Ovesné vločky zalijeme studenou vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté je zalijeme vločkami, přidáme celer a vodu dle potřeby. Osolíme a vaříme asi 15 minut. Vmícháme nastrouhanou mrkev, krátce povaříme a dochutíme bujónem a solí. Před odstavením vmícháme sušenou nebo čerstvou petrželku.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví a brambory.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Dršťková polévka z kotrče se špetkou zázvoru.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Hovězí vývar se zeleninou a pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Houbová svíčková s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Knedlíčky z játrové paštiky zavaříme.
Kvasnicová polévka
Ochutnejte recept kvasnicová polévka s ovesnými vločkami.