Recepty

Recepty > houby > dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g kotrče, 30 g hladké mouky, 30 g másla, mletý pepř, sůl, 1 lžíce sladké mleté papriky, trocha majoránky, 1 špetka pomletého zázvoru, 1-2 stroužky česneku, 1 kostka masového vývaru, 1-2 lžíce posekané čerstvé petrželky nebo pažitky

Recept na přípravu:

V litru vody s kostkou vývaru uvaříme nahrubo nakrájené houby kotrč po 20 minut. Slijeme je, vývar uschováme a houby nakrájíme na nudle, jako dršťky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které vmícháme papriku, česnek a ještě chvíli osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme majoránku, zázvor a ochutíme solí a mletým pepřem podle chuti. Vše dúkladně povaříme, přidáme houby a znovu chvíli povaříme.

Polévku z kotrče podáváme na hlubokých talířích posypanou nadrobno posekanou petrželkou.

Další recepty:
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Smaženice z hub s vajíčky.
Kuřecí řízky v jogurtu necháme marinovat do druhého dne.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kari rizoto s kuřecím masem.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Dršťková polévka kterou dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.
Bedly na víně a slanině.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Kuřecí řízky v jogurtu

Recepty
Dršťková polévka

Ochutnejte recept dršťková polévka z kotrče.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.