Recepty > polévky > kuřecí vývar s pohankou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kuřecí skelet, 1 cibule, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, sůl, 1-2 mrkve, 1-2 petržele, 1 malá sklenka pohankové lámanky (100 ml), 3 stroužky česneku, pažitka
Recept na přípravu:
Opraný kuřecí skelet zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli a koření a zvolna vaříme. Lámanku zalijeme jednou a půl sklenky vody, přivedeme k varu, odstavíme a necháme pod pokličkou dojít (15-20 minut). Mrkev a petržel nakrájíme na kousky, pažitku nadrobno. Uvařený vývar scedíme, koření odstraníme, z kostí obereme maso a pokrájené na kousky vrátíme do polévky. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka (cca 5 minut). Do hotové polévky vmícháme měkkou pohanku, rozmačkaný česnek a dochutíme.
Další recepty:
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Krémová česnečka z mléka.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Loštická polévka ze slaniny.
Květáková polévka s krutony, opečenými kostičkami rohlíků.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Květáková polévka s mrkví z květáku.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Polévka z kvasnic
Kuřecí vývar s pohankou přináší na talíře svoji chuť.