Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, 4 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, špetka tymiánu, 250 ml bílého vína, 100 ml drůbežího vývaru, 100 ml smetany, 3 mrkve, 1 kedlubna, 100 g hrášku, 2 naťové cibulky, muškátový oříšek, 1 lžíce škrobu
Postup přípravy:
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, osolíme a okořeníme. Podlijeme vínem a hodinu dusíme. Poté maso vyjmeme.
Vývar smícháme se smetanou, přisypeme na kostičky nakrájenou zeleninu, ochutíme muškátovým oříškem a 15 minut dusíme.
Šťávu z dušení masa zahustíme škrobem a povaříme. Nakonec přidáme maso a zeleninu.
Dobrou chuť u kuřecího ragú.
Další recepty:
kuře na zelí, pikantní kuřecí guláš, kuřecí kung-pao, kuřecí křídla na zázvoru, kuře na paprice, sladkokyselá kuřecí pánev, plněná kuřecí prsíčka, kuře na divoko, pečené kuře se zelím a brambory, játra na cibulce, kuřecí perkelt, kuře na jablcích, kuře na rajčatech
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.