Recepty > polévky > kuřecí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 kuřecích křídel, 1 malý celer, 2 mrkve, 2 petržele, 1 cibule, 10 kuliček černého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 kostka kuřecího bujonu, hrst vlasových nudlí, sůl, pepř, čerstvá petrželka
Recept na přípravu:
Kuřecí křídla vložíme do hrnce spolu s oloupaným rozpůleným celerem, celou mrkví, petrželí, cibulí, veškerým kořením a bujonem vaříme ve dvou litrech vody 45 minut. Když se maso odlupuje od kostí, slijeme vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem necháme odkapat a vychladnout. Z křídel obereme maso, které nakrájíme na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájíme na malé kostičky a spolu s masem vrátíme do vývaru. Polévku přivedeme k varu, přidáme vlasové nudle a pět minut vaříme. Když je polévka hotova, dochutíme solí, pepřem a posypeme nakrájenou petrželovou natí.
Další recepty:
žampionová polévka, baskické fazole, boloňské špagety, žampionový krém, kuřecí polévka s kukuřicí, houbový guláš, brokolicová polévka, smaženice z hub, houbová polévka, pivní polévka s chlebem, krémová žampionová polévka, koprová kulajda, ruský boršč, česnečka
Ochutnejte recept kuřecí polévka.