Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, sojová omáčka, škrobová moučka, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, grilovací koření, 3 vejce, česnek, cibule, kečup, majonéza
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme najemno, prolisujeme česnek, který smícháme s trochou kečupu a trochou majonézy, kuřecí maso nakrájíme na kostičky, přidáme 2-3 lžíce grilovacího koření, dvě lžíce sojové omáčky, tři vejce, 3-4 lžíce škrobové moučky, tři lžíce polohrubé mouky. Uhněteme hmotu, která musí být hustá a necháme ji hodinu odležet. Na rozpálenou pánev s olejem vkládáme placky velikostí o něco málo menší než je samotná pánev, mírně osmahneme, otočíme, opět mírně opečeme, nakonec placku potrháme, vyjmeme a můžeme podávat například s vařeným bramborem.
Další jídla:
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Baskické fazole - rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme...
Kuřecí čtvrtky na zelenině osolíme a okořeníme.
Těstoviny s fazolemi a vepřovkou podáváme společně.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem pečeme v troubě.
Kuře na kari koření.
Bramborový guláš s fazolemi z konzervy.
Kuře po mexicku podáváme s bramborem nebo rýží.
Biftek z kuřecího masa podáváme s hranolkami.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Kuřecí guláš s fazolemi
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí ňamka.