Recepty > kuře > kuřecí játrová paštika
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g pečeného kuřecího masa, 1 kuřecí játra, 120 g suché housky, 1 litr mléka, 2 vejce, 40 g hladké mouky, mletý pepř, sůl, muškátový oříšek, olej na vymazání formy
Postup přípravy:
Pečené kuřecí maso, játra a suchou housku umeleme, přidáme vejce, koření, sůl a důkladně promícháme. Směs vložíme do vymaštěné hranaté formy na biskupský chlebíček a zakryjeme alobalem, který přes okraje pečlivě upevníme nitěmi nebo gumičkami. Formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C asi 2 hodiny.Poté paštiku necháme vychladnout ve formě. Po vychladnutí z formy vyklepneme a zabalíme do alobalu, aby neokorala.
Další jídla:
Smetanová koprová omáčka ze sekaného kopru.
Kuře na pivu podáváme s bramborovou kaší a švestkovým kompotem.
Játrová pomazánka na topinky.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Vepřové nudličky s houbami a vařenou rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Hořčičné kuře dáme dopéct do trouby.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Omelety s kuřecím masem
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí játrová paštika.