Recepty > kuře > kuře po indicku na kari
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 100 g másla, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 5 rajčat, 1 bílý jogurt, 1 lžička šalvěje, polovina lžičky skořice, 1 lžička kari koření, 5 hřebíčků, 5 kuliček pepře, 5 roztlučených kuliček nového koření, 5 brambor, vývar, muškátový oříšek
Postup přípravy:
Naporcované kuře osolíme a ze všech stran na rozpuštěném másle osmažíme dozlatova. Poté maso vyjmeme a ve zbylém másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli, po chvíli smažení přidáme česnek, který krátce orestujeme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a odstraníme jádřince. Čtvrtky rajčat přidáme k cibuli a česneku, vše několik minut podusíme, poté přidáme bílý jogurt, důkladně promícháme a přidáme naporcované kuře. Ve 200 ml vývaru rozmícháme šalvěj, skořici, kari, nové koření a přilijeme ke kuřeti. Přidáme hřebíček a pepř, přikryjeme a přikryté zvolna dusíme. Během dušení maso občas obracíme a pokud je třeba, podléváme dalším vývarem. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na čtvrtiny a 15 minut před koncem dušení je přidáme k masu. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku.
Další jídla:
Boloňské špagety podáváme na nahřátých talířích zalité omáčkou.
Kuře po mexicku podáváme s bramborem nebo rýží.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky podávaná s bílým pečivem.
Kuře na kari koření.
Čočka po indicku - čočku den předem namočíme...
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí vývar s noky které si vytvoříme z krupičky.
Chapati, indický chleba z mouky, soli a vody.
Kachní stehna se zelím pečeme v pekáčku bez tuku.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Biftek z kuřecího masa podáváme s hranolky.
Kuřecí křídla po indiánsku
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře po indicku na kari.