Recepty > polévky > krémová chřestová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 spodních částí chřestového stonku, 1 menší cibule, 3 plátky másla, 1,5 litru vývaru, 1/2 kelímku smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Konce chřestu oloupeme, odřízeneme dřevnaté konce a chřest nakrájíme na menší kousky. Do hrnce vložíme dva plátky másla, třetí si pokrájíme na kostičky a vložíme jej do lednice. Na rozehřátém másle osmahneme do sklovita nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přilijeme vývar, přivedeme k varu, vsypeme kousky chřestu a 15 minut vaříme, až je chřest měkký. Poté polévku rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem, přilijeme poloviny kelímku smetany a přidáme kousky vychlazeného másla.
Podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou, můžeme přidat cukr.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Polévka z červené řepy s vejcem.
Bramborová polévka se sušenými houbami s celerovou natí.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Krémová zelňačka kterou posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Chřestová polévka
Ochutnejte recept krémová chřestová polévka.