Recepty

Recepty > polévky > krém z cukety a lilku

Krém z cukety a lilku recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lilky, 4 cukety, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíce oregana, 12 hub, 1/2 lžičky pepře

Recept na přípravu:

Lilek, cuketu a houby nakrájíme na velké díly, položíme na pečící folií vyložené plechy, přidáme nakrájený česnek a cibuli, pokapeme olivovým olejem, vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které 35-50 minut pečeme. Rozmixujeme větší část zeleniny a přidáme do velkého hrnce. Poté přidáme druhou část zeleniny, přivedeme k varu a necháme pomalu probublávat. Nakonec dle chuti doladíme oreganem, pepřem a solí.

Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Krémová polévka z brokolice kterou rozmixujeme.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Polévka z cukety a brokolice se lžící kysané smetany.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Polévka z cukety do které všleháme zakysanou smetanu a bylinky.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z cukety a rajčat

Recepty
Motto

Krém z cukety a lilku přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.