Recepty

Recepty > polévky > tradiční kulajda

Tradiční kulajda recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 brambor, hladká mouka, 2 bobkové listy, 2 lžíce octa, 1 hrnek kysané smetany, 4 vejce, 1 hrst čerstvých houb, nové koření, sekaný kopr, kmín

Recept na přípravu:

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř a bobkový list. Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Kulajdu podle chuti osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

Tradiční kulajdu podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Kuřecí čína s houbami k natření na topinky.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Kapustová polévka s houbami a černým chlebem.
Polévka z quinoa z vývaru.
Houbová kulajda

Recepty
Motto

Ochutnejte recept tradiční kulajda.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.