Recepty > omáčky > koprovka z mléka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
70 g másla, 1 lžíce oleje, 70 g hladké mouky, 1 litr mléka, 1 lžička soli, 50-60 g cukru krupice, ocet, 20 g drobně nasekaného kopru
Jak připravit tento recept:
V hrnci necháme na lžíci oleje rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme světlou jíšku. K jíšce přilijeme za stálého míchání mléko, důkladně rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme 5 minut provařit, ke konci vaření přidáme kopr a po lžičkách dle chuti ocet (4-5 lžiček).
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem, vařeným vejcem nebo plátkem masa.
Další recepty:
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Krabí polévka kterou ochutíme provensálským kořením.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Koprovka bez masa dochucená octem.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Topinky s játry dle chuti osolíme a opepříme.
Koprovka ze sterilovaného kopru s kousky másla.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Sladká koprovka z mléka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprovka z mléka a recept na přípravu.