Recepty

Recepty > polévky > knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 velké hrsti strouhanky, 1 vejce, muškátový oříšek, mletý černý pepř, majoránka, 4 stroužky česneku, 1 lžíce másla

Recept na přípravu:

Strouhanku zpracujeme nejlépe rukou s vejcem, špetkou muškátového oříšku, mletým černým pepřem, majoránkou, stroužky rozetřeného česneku a lžící másla. Z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky, které zavařujeme do polévky. Jsou velice dobré, ale musíme dát pozor, aby se nerozvařily. Vaříme asi 5-7 minut.

Další recepty:
Rajská omáčka z protlaku.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Drožďové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Knedlíčky ze strouhanky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.