Recepty > vegetariánské > knedlíčky z pohanky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 hrníček špaldy zrno (uvařené), 1 hrníček pohanky (uvařené), 1 hrníček kukuřičné strouhanky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, majoránka, pohanková mouka hladká nebo polohrubá, 1 lžička zázvoru, sůl
Postup přípravy:
Pohanku a zrno špaldy umeleme ve strojku na maso. Nadrobno pokrájenou cibulku osmahneme na rozehřátém másle. Všechny suroviny smícháme a vytvoříme knedlíčky, které poklademe do pekáčku s trochu vody a plátkem másla a pečeme v troubě dokud se nám nevytvoří lehká kůrčička. Pozor na vypaření vody, hlídáme. Podáváme k omáčkám.
Další recepty:
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Boloňská omáčka na špagety posypaná strouhaným sýrem.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Drožďové knedlíčky zavaříme ve vařící polévce.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Boloňské špagety uvaříme al dente.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Polévka z cizrny kterou posypeme sekanou petrželkou.
Špagety se sojovou boloňskou omáčkou a knedlíčky z pohanky
Dozvíte se zde, jak se připravují knedlíčky z pohanky a recept na jejich přípravu.