Recepty > kuře > knedlíčky z drůbeží sekané v květákové omáčce
Potřebné suroviny:
400 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení, tuk na opečení, 20 g Hery nebo másla, 20 g hladké mouky, sůl, 500 ml smetany 12 %, 1 středně velký květák, muškátový květ, petrželka
Postup přípravy:
Z rozmraženého polotovaru na drůbeží sekanou tvarujeme na pomoučeném prkénku vždy asi tři knedlíčky na jednu porci, celkem tedy 12 kusů. Očištěný květák dáme vařit do vody se solí. Zatímco se vaří květák, připravujeme z tuku a mouky světlou jíšku. Zředíme ji a povaříme do husta se smetanou. Doplníme ji uvařeným květákem, rozděleným na menší růžice, a na potřebnou hustotu zředíme vývarem z květáku. Knedlíčky opečeme na tuku a do hotové omáčky s květákem je vložíme jen prohřát. Omáčku dochutíme podle potřeby solí a muškátovým květem a při podání sypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Další jídla:
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Tyrolské knedlíčky do polévky kde je zavaříme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Sušená rajčata
Recept na přípravu jídla knedlíčky z drůbeží sekané v květákové omáčce přináší na talíř svoji chuť.