Recepty > polévky > knedlíčky z droždí do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla, 80 g droždí, majoránka, 1 vejce, sůl, mletý černý pepř, sekaná zelená petrželka, strouhanka podle potřeby
Recept na přípravu:
Rozpustíme máslo, přidáme droždí, krátce osmahneme, ale jen tolik, aby se rozpustilo a zavonělo. Odstavíme a necháme vychladnout. Pak přidáme trochu majoránky, vejce, sůl, mletý černý pepř, sekanou zelenou petrželku a tolik strouhanky (3-4 lžíce a více), aby vznikla hmota vhodná k vykrajování knedlíčků. V polévce vaříme jen krátce.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Oukrop z bramborového vývaru.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Drožďové knedlíčky do polévky
Knedlíčky z droždí do polévky mají své chuťové kouzlo.