Recepty > kuře > klopsy z drůbeží sekané v rajčatové omáčce
Potřebné suroviny:
400 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení, tuk na opečení
Omáčka: 40 g Hery, 1 středně velká cibule, 30 g hladké mouky, 1/4 celeru, 1 větší mrkev, sůl, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 2 bobkové listy, 500 ml smetany 12 %, 1/2 kostky slepičího bujonu, 300 g rajčatového protlaku
Postup přípravy:
Z rozmrazeného polotovaru na drůbeží sekanou upravujeme na pomoučeném prkénku na každou porci dva menší karbanátky, celkem jich bude osm. Na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, doplníme ji hladkou moukou, připravíme světlou jíšku a zředíme vodou. Hned k ní přidáme očištěný a jemně nastrouhaný celer a mrkev a společně vše provaříme i s kořením a bujonem. Asi po 20 minutách opečeme připravené klopsy. Omáčku prolisujeme, doplníme smetanou, rajčatovým protlakem a opečenými klopsy. Vše dobře prohřejeme a podle chuti dokořeníme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Další jídla:
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Tyrolské knedlíčky do polévky kde je zavaříme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Rajčatové čatní recept
Recept na přípravu jídla klopsy z drůbeží sekané v rajčatové omáčce přináší na talíř svoji chuť.