Recepty > hovězí maso > kedlubnové zelí s hovězím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g okrájené kedlubny, 1 menší cibule, 1 lžička oleje, kmín, sůl, voda nebo vývar z hovězího masa na podlévání, 1 polévková lžíce hladké mouky, ocet, cukr, 150 g libového hovězího masa (plec)
Postup přípravy:
Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na rostlinném oleji, přidáme kedlubnu nastrouhanou na hrubém struhadle, kmín a sůl. Dusíme až do změknutí za průběžného podlévání vodou nebo vývarem (po chvíli zaprášíme moukou za důkladného promíchání). Před koncem vaření okyselíme octem a mírně dosladíme cukrem jako tradiční zelí.
Kedlubnové zelí podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíkem.
Další recepty:
španělské ptáčky, svíčková omáčka z hovězího zadního, hovězí guláš, rajská omáčka s hovězím masem, kuřecí stehna na zelí, segedínský guláš, ruský boršč, hovězí plátky na houbách, býčí žlázy na másle, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky, guláš z býčích žláz, hovězí plátky, hovězí s pórkovou omáčkou, ptáčky se zeleninou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.