Recepty

Recepty > kuře > karlovické kuře

Karlovické kuře

Potřebné suroviny:

1 kuře, 3 pórky, 2 cibule, 2 hrsti čerstvých nebo mražených hub, polovina sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí, máslo, polohrubá mouka, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Kuře stáhneme z kůže a vykostíme. Maso nakrájíme na kostky.
Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, restujeme, až se maso zatáhne (zbělá), osolíme, opepříme mletým pepřem a podlijeme tak, aby bylo maso lehce ponořené a dusilo se. Za chvilku přidáme houby, na kolečka nakrájené pórky a překrájené zelí. Dusíme za občasného zamíchání, podle potřeby trochu podlijeme. Když je maso měkké, zaprášíme trochu moukou, povaříme, dochutíme a odstavíme.
Podáváme s rýží nebo noky.

Další jídla:
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Gnocchi recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla karlovické kuře přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.