Recepty > mleté maso > karbanátky z mletého masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g mletého masa (míchané z hovězího a vepřového), 1 houska, 1 malá cibule, 5 stroužků česneku, mletý pepř, majoránka, sůl, 4 vejce, strouhanka, hrubá mouka
Postup přípravy:
Mleté maso vložíme do misky a zalijeme trochou mléka. Nakrájenou housku namočíme do vody, vymačkáme, přidáme k masu společně s 2 veji, pepř, majoránkou a solí. Všechny suroviny prohněteme, případně přidáme strouhanku. Tvarujeme karbanátky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a osmažíme na rozehřátém oleji. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Čína z vepřového masa restovaná na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuřecí čína s arašídy orestovaná.
Boloňské špagety jsou klasika.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Boloňská omáčka na špagety s uvařenými špagetami posypanými strouhaným sýrem.
Kuřecí čína s ananasem
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm karbanátky z mletého masa.