Recepty > polévky > kapustová polévka s ovesnými vločkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350g kapustových růžiček, 1 vejce, 100 ml smetany, 100g ovesných vloček, 3 lžíce mása, polévkové koření, sůl
Recept na přípravu:
Vejce rozklepneme a rozšleháme ve smetaně. Ovesné vločky propláchneme a necháme okapat. Růžičky kapusty omyjeme, nasypeme do litru mírně osolené vody, kterou uvedeme do varu a uvaříme v ní kapustu doměkka. Když je kapusta uvařena, vodu scedíme. Ovesné vločky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vývarem s kapusty, uvaříme doměkka a scedíme. Část uvařených růžiček kapusty a vločky rozmixujeme a vsypeme do vývaru. Polévku zjemníme smetanou s rozšlehanými vejci, dochutíme polévkovým kořením a osolíme.
Při podávání ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Česnečka s bramborami
Kuřecí vývar s drobením ze stehen.
Polévka se sýrovými nočky - do hrnce nalijeme mléko s máslem...
Dršťková polévka z důkladně propraných drštěk.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Babiččina bramboračka s květákem.
Kapustová polévka z vepřového plecka.
Drožďové knedlíčky do polévky ve které je zavaříme.
Slovenská kyselice - vepřovou plec nakrájíme na kostičky...
Játrové knedlíčky do polévky z hovězích jater.
Kuřecí vývar s bylinkami
Ochutnejte recept kapustová polévka s ovesnými vločkami.