Recepty > polévky > kapání zakapané do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 dl mléka, 2 vejce, sůl, 8 lžic hrubé nebo polohrubé mouky
Recept na přípravu:
Mléko rozmícháme s vejci a hrubou nebo polohrubou moukou, až vznikne středně husté těstíčko, které osolíme a přes vidličku zakapeme do vroucí polévky.
Další recepty:
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Kapání do polévky
Kapání zakapané do polévky mají své chuťové kouzlo.