Recepty > polévky > kanadská rajská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g rajčatového protlaku, 80 g másla, 100 g hladké mouky, 50 g cibule, 50 g šlehačky, 30 g křenu, 1,5 litru vody nebo vývaru, sůl, pepř, bobkový list
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíma nadrobno a osmahneme na másle, přidáme hladkou mouku a rajčatový protlak, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme, důkladně rozšleháme a 20 minut povaříme. Vařenou polévku přecedíme skrz jemné síto, nalijeme do talířů a přidáme strouhaný křen. Nakonec před podáváním ozdobíme polotekutou (lehce našlehanou) šlehačkou.
Další recepty:
Rychlá rajská polévka, dochutíme ji šlehačkou.
Česnečka recept přináší návod na přípravu.
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Česnečka se šunkou uvaříme a můžeme nosit na stůl.
Hovězí guláš na který použijeme nejlépe kližku.
Paprikový guláš z vepřového plecka - maso nakrájíme na kousky...
Rajská omáčka z protlaku.
Bramborová kaše s mlékem.
Čočková polévka přeje dobrou chuť.
Česnečka s topinkami
Ochutnejte recept kanadská rajská polévka z rajčatového protlaku.