Recepty > vegetariánské > jogurtová omáčka na špagety se sojovým granulátem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 menší cibule, 1/2 šálku sojového granulátu, 1 zeleninový bujón, 1 lžíce oleje, 1/2 balení kečupu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 lístek bobkového listu, 2 ks nakrájených rajčat, 1 hrneček vody
Postup přípravy:
Sojový granulát povaříme ve vodě, do které přidáme kostku zeleninového bujónu a bobkový list. Vaříme, dokud granulát nezměkne (cca 15 minut). Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli. Poté přidáme scezený granulát a vše osmažíme. Přidáme Jemný kečup Hellmann´s, nakrájená rajčata, nasekaný česnek a lžíci jogurtu (velmi zjemní chuť, vše povaříme, dokud směs nebublá (cca 3 minuty). Podáváme na špagety a sypeme sýrem a bazalkou.
Další recepty:
Chlebová polévka s vajíčkem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Boršč bez masa z uzeného tofu.
Koprovka ze sterilovaného kopru s máslem.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Vegetariánská kedlubnová omáčka z mladé kedlubny.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Zelné závitky bez masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje jogurtová omáčka na špagety se sojovým granulátem.