Recepty

Recepty > vegetariánské > vegetariánská kedlubnová omáčka

Vegetariánská kedlubnová omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 litr vody, 1 větší kedlubny, 1 zeleninový bujon, špetka mletého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce omastku, trocha soli

Postup přípravy:

Do vody dáme pokrájenou kedlubnu na plátky a vaříme - doléváme do 1 litru v hrnci. Čím čerstvější a mladší kedlubna, tím kratší bude doba vaření. Zhruba po 15 minutách vhodíme zelenový bujon a pepř a znovu povaříme asi 10 minut. Z tuku a mouky si připravíme jíšku, zahustíme omáčku a podle potřeby dosolíme.

Další recepty:
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Boršč bez masa z uzeného tofu.
Zelné závitky bez masa

Recepty
Boršč bez masa

Dozvíte se zde, jak se připravuje vegetariánská kedlubnová omáčka bez masa.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.