Recepty

Recepty > vegetariánské > zelňačka bez masa

Zelňačka bez masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

3 brambory, polovina cibule, sůl, pepř, špetka kmínu, polovina plechovky červených fazolí, polovina sklenice kysaného zelí, 1 zeleninový bujon, snítka libečku, 1,5 lžíce instantní jíšky, 1 snítka libečku, 1 houska, 2 lžíce oleje, zelené bylinky

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme a opražíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do 1,5 litru vody. Okořeníme, přidáme opraženou cibuli a nadrobno nasekané lístky libečku. Když brambory trochu změknou, přidáme opláchnuté fazole a po dalších 10 minutách přidáme zelí i s nálevem. Když je zelí měkké, přidáme bujon, a když se rozpustí, zahustíme jíškou a chvilku povaříme. Rozpálíme olej, přidáme bylinky a na kostičky nakrájenou housku, kterou osmažíme. Při podávání přidáme osmažené kostičky k zelňačce.

Další recepty:
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Knedlíčky z pohanky podáváme k omáčkám.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Bramborová pomazánka kterou mažeme na chléb.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Recept na pampeliškový med

Recepty
Zelňačka bez masa

Dozvíte se zde, jak se připravuje zelňačka bez masa.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.