Recepty

Recepty > polévky > jihočeská vánoční rybí polévka

Jihočeská vánoční rybí polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g kapřích vnitřností, 1 kapří hlava (čím více, tím lépe), 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 střední cibule, 100 g másla, 50 g hladké mouky, špetka muškátového květu, sůl a pepř dle chuti, 1,5 l vody, 1 vaječný žloutek, 100 ml smetany, bílé pečivo, čerstvý kopr na ozdobu

Recept na přípravu:

Z kapří hlavy odstraníme žábry a oči a důkladně ji propereme. Poté vložíme do hrnce s vodou. Přidáme vnitřnosti a na polovinu rozříznutou oloupanou cibuli. Vodu osolíme, přivedeme k varu a zvolna vaříme doměkka. Uvařenou polévku pečlivě procedíme, kosti a hlavu vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zeleninu pokrájíme na jemné nudličky a opečeme ji na másle. Pak zeleninu, vnitřnosti a obrané rybí maso dáme do polévky a vaříme asi 10 minut. Nakonec vánoční polévku dochutíme mletým muškátovým květem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně a před podáváním do polévky vložíme kostičky upečené housky a ozdobíme koprem.

Další recepty:
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rybí polévka z kapra, hlavy.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Rybí placičky recept

Recepty
Motto

Jihočeská vánoční rybí polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.