Recepty > játra > játrová omáčka s pórkem a smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
350 g vepřových jater, 2 + 2 lžíce másla, 1 středně veliký pórek, 1 smetana 12%, sůl, lžička kari koření, zelené bylinky (petržel, pažitka, čerstvá majoránka, pomerančová máta, bazalka)
Postup přípravy:
Vepřová játra nakrájíme na kousky, osmahneme na polovině rozehřátého másla, zasypeme kari kořením, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a udusíme do měkka při nižší teplotě. Na zbylém másle podusíme pórek nakrájený na kolečka. Měkká játra rozmixujeme i s tekutinou v níž se dusila a s přibližně třetinou pórku. Přidáme smetanu, zbylý pórek, sůl, případně můžeme trochu naředit vývarem, vodou nebo mlékem. Provaříme a dochutíme bylinkami.
Omáčka z vepřových jater chutná s těstovinami, při podávání ji můžeme posypat sýrem parmezán.
Recepty na další jídla:
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Zeleninové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem.
Játra na víně chutnají.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Velikonoční nádivka oživí svátky jara.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Hamburská omáčka chutná podávaná s houskovým knedlíkem.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Játrová omáčka z hovězích jater
Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm játrová omáčka s pórkem a smetanou.