Recepty > polévky > italská zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g bílého zelí, 100 g pórku, 100 g mrkve, 100 g petržele, 100 g celeru, 100 g rajčat, 100 g květáku, 100 g brambor, 50 g olivového oleje, 500 g vepřových kostí, sůl, 5 kuliček černého pepře, 50 g uzené slaniny, 2 lžíce hladké mouky na jíšku, 2 stroužky česneku, petrželová nať, špetka harmonie chuti, kostka zeleninového bujónu, strouhaný parmezán nebo tvrdý sýr
Recept na přípravu:
Z kostí, koření a soli připravíme vývar. Zvlášť v hrnci orestujeme na oleji nakrájenou zeleninu. Tu pak zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Jemně zahustíme jíškou, připravenou ze slaniny a hladké mouky, ochutíme rozetřeným česnekem, kostkou bujónu a ochucovadlem. Polévku před podáváním posypeme čerstvou sekanou petrželovou natí a strouhaným parmezánem.
Další recepty:
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Valašská kyselica s brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Oukrop z bramborového vývaru.
Kuřecí salát s červenou řepou a majonézou
Italská zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.