Recepty > omáčky > humrová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
maso z 1 vařeného humra, 30 g hladké mouky, 30 g másla, 2 dl vývaru z humra, 1 dl smetany, mletý pepř, sůl, zelená petrželka
Jak připravit tento recept:
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, důkladně rozšleháme a povaříme. Vmícháme smetanu, mletý pepř, sůl, nadrobno nakrájené humří maso, krátce podusíme a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Omáčku podáváme teplou k vařeným, dušeným nebo pečeným rybám.
Další recepty:
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou které můžeme zředit trochu mléka.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Hříbková omáčka se lžičkou másla.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Tvarohové knedlíky s broskvemi podáváme pokapané trochou rozpuštěného tuku.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Hříbková kulajda
Dozvíte se zde, jak se připravuje humrová omáčka a recept na ni.