Recepty > kuře > hrnkové kuřecí kousky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 2 červené papriky, 1 zelená paprika, 5 cibulí, 10 rajčat, 10 brambor, 7 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na středně velké kousky. Do velkého hrnce nalijeme tolik olivového oleje, aby pokryl dno. Do rozpáleného oleje vsypeme nahrubo nakrájenou červenou a zelenou papriku a nasekaný česnek. Papriky s česnekem osmahneme a přidáme cibuli pokrájenou na větší kusy. Poté přidáme kousky kuřete, po osmahnutí přidáme ke kuřeti rajčata nakrájená na čtvrtky a přikryjeme hrnec poklicí. Když rajčata pustí šťávu, přidáme oloupané celé syrové brambory. Dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Občas obsah hrnce promícháme. Brambory i kuře musí být ponořeny do šťávy. Pokud je třeba, přilijeme do hrnce v průběhu vaření trochu vody. Kuře dusíme v zakrytém hrnci, občas promícháme. Když jsou brambory měkké, je hotovo a můžeme podávat.
Další jídla:
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Sojové mléko z bobů.
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou z nivy.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Smetanová česneková polévka je jemná pochoutka.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Vepřové řízky zapečené ve smetaně podáváme s různě upravenými brambory.
Obalované kuřecí kousky na paprice vložíme do rozehřátého oleje a usmažíme.
Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou
Recept, podle kterého připravíme pokrm hrnkové kuřecí kousky.