Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar se zeleninou

Recept - Hovězí vývar se zeleninou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g hovězích žeber, 1 kulička nového koření, sůl, 1 růžičková kapusta, 1 menší cibule, 1 menší mrkev, 1 plátek celeru, 1 lžička vegety, petrželová nať

Recept na přípravu:

Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme nové koření, osolíme a zalijeme asi 0,5 litru vody a přiklopíme. Když se voda začne vařit, snížíme teplotu na minimum. Poklici během vaření nesundáváme a dbáme na to, aby se voda neusále vařila. Když je po přibližně 1 hodině maso měkké, vyjmeme jej z vývaru, do kterého přidáme nakrájenou zeleninu. Vaříme 10-15 minut a poté přilijeme 1 až 1,5 litru vody, zvýšíme teplotu a vaříme dalších 10 minut. Nakonec můžeme do vývaru zavařit vlasové nudle, kápání, nočky či rýži a vrátíme do něj nakrájené hovězí maso. Před podáváním vývar ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Další recepty:
Mrkvová polévka s rýží - cibulku zpěníme na oleji...
Česneková omáčka - nadrobno nakrájenou cibuli...
Jemná houbovka - nakrájené houby povaříme...
Rychlá rajská polévka - nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme...
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky - pórek nakráníme, mrkev nastrouháme...
Rajská omáčka - nadrobno nakrájíme cibuli...
Jemná bramborová polévka - brambory nakrájíme na kostičky...
Mrkvová polévka - česnek oloupeme...
Žampionový krém - nadrobno nakrájíme cibuli...
Rajská omáčka s hovězím masem které vložíme do vody...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme studenou vodou...
Zeleninový krém, nadrobno nakrájenou cibulku vhodíme na olej...
Kuřecí nudličky s rýží - řízky nakrajime na nudličky...

Recepty
Hovězí vývar

Ochutnejte recept hovězí vývar se zeleninou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.