Recepty > hovězí maso > hovězí guláš na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g hovězího předního masa bez kosti, 40 g slaniny, 2 cibule, 1 feferonka, 150 g kořenové zeleniny, sůl, pepř, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička tymiánu, 1 hrnek vývaru, 1 sklenka vína, 2 krajíce chleba, olej
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na rozpáleném oleji, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou také osmahneme. Poté přidáme zeleninu, osmahneme, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, feferonku kterou nadrobno nakrájíme a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a tymián, zalijeme horkým vývarem a vínem a dusíme až maso částečně změkne. Poté přidáme nalámaný chléb a pozvolna vaříme tak dlouho, až maso změkne.
Další recepty:
Hovězí polévka z kýty s bramborem.
Debrecínský guláš - na rozpáleném oleji osmahmene nadrobno pokrájenou cibuli.
Hovězí polévka s mletým masem a polévkovou zeleninou.
Hovězí guláš na červeném víně z kližky.
Bramborový guláš s fazolemi - maso omyjeme a nakrájíme na malé kostičky...
Falešná dršťková z hlívy ústřičné - hlívu nakrájíme...
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Česnečka posypaná sýrem.
Gulášová polévka s brambory.
Hlíva s těstovinami různého tvaru.
Falešná dršťková polévka
Uvařte si hovězí guláš na víně, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.