Recepty > polévky > houbovo-celerový krém
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 stonky řapíkatého celeru, 2 hrsti Jidášova ucha, 2 mrkve, 2 petržele, sůl, pepř, libeček, 1 lžíce másla
Recept na přípravu:
Houby namočíme na 2-3 hodiny do vody. Poté je přecedíme, pokrájíme na menší kousky a zbavíme tvrdších částí. Očištěnou a omytou zeleninu dáme vařit doměkka do osolené vody. Když je zelenina měkká, přidáme změklé houby na cca 15 minut povařit. Přidáme lžíci másla na zjemnění. Polévku necháme chvíli zchladnout a ponorným mixérem trochu rozmixujeme. Nezahušťujeme, jen podle chuti osolíme, opepříme a nasekáme libeček.
Další recepty:
Dršťková polévka z kotrče se špetkou zázvoru.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Hovězí vývar se zeleninou a pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Houbová svíčková s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Knedlíčky z játrové paštiky zavaříme.
Houbová polévka se smetanou
Ochutnejte recept houbovo-celerový krém.