Recepty > omáčky > houbová omáčka z lišek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg lišek, 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, citron, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Očištěné lišky pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině rozehřátého másla podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji prochladlím vývarem z hub, rozšleháme a povaříme. Přidáme houby a necháme projít. Podáváme k vařenému masu.
Další recepty:
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem houskovým knedlíkem jako přílohou.
Cibulačka s liškami je připravena k podávání.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře a podáváme.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Houbová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka z lišek a recept na ni.