Recepty > těstoviny > hlíva ústřičná s těstovinami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g očištěné hlívy ústřičné, 1 menší pórek, 1 větší mrkev, sůl, mletý kmín, 2 snítky saturejky, 1 menší větvička bylinky kari (smil italský), 100 g celozrnných těstovin, 2 lžíce oleje
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmažíme zprudka dozlatova na větší kousky pokrájenou hlívu ústřičnou. Osolíme, okmínujeme a přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájený pórek. Promícháme, krátce opečeme, vmícháme najemno posekané bylinky, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme do změknutí hlívy (cca 15-20 minut). Podle potřeby doléváme vodu, tak, aby na konci dušení v pánvi bylo jen velmi malé množství tekutiny.
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, necháme okapat, vmícháme osmaženou hlívu, podle chuti dosolíme a podáváme.
Další recepty:
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Kuřecí čtvrtky na zelí pečeme asi 55 minut.
Boloňské špagety jsou klasika.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Polévka z kachních drobů - na oleji a másle osmahneme rozdrcený česnek...
Špagety Carbonara neboli uhlířské.
Kuřecí kapsa plněná žampiony kterou podáváme s omáčkou a brambory.
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Italské špagety posypeme sýrem parmezán.
Originální italský recept na Minestrone do které přidáme fazole a uvařené brambory.
Rajčata plněná mletým masem a upečená v troubě.
Boloňské špagety s mletým masem
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept hlíva ústřičná s těstovinami.