Recepty > omáčky > hamburská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
4 vepřové kotlety, sůl, pepř, olej, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 100 g šunkového salámu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, vývar, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 kuličky nového koření, 20 kuliček pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 lžíce zakysané smetany, 2 nakládané sladkokyselé okurky
Postup přípravy:
Vepřové kotlety vykostíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran. Poté kotlety vyjmeme z pánve a na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a salám. Po chvíli smažení zaprášíme moukou a ještě chvíli zprudka osmahneme. Poté přidáme citronovou šťávu, podlijeme vývarem, přidáme hořčici a důkladně promícháme. Kotlety vložíme do hrnce s pokličkou, zalijeme zeleninovou směsí, přidáme nové koření, kuličkový pepř, bobkový list a tymián a necháme dusit pod pokličkou. Poté z omáčky vyjmeme měkké maso a bobkový list, omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájenou okurku a necháme ještě chvíli povařit. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť vám přeje hamburská omáčka.
Další recepty:
rajská omáčka chutná, omáčka Sugo pomodor je recept italské kuchyně, játrová omáčka podávaná s houskovým knedlíkem, halibut s olivami v sýrové omáčce podáváme s brambory nebo rýží, houbový guláš z čerstvých hub, houbová omáčka s kysanou smetanou a špetkou jalovce, chilli omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje hamburská omáčka a recept na přípravu.