Recepty

Recepty > omáčky > hamburská kýta na smetaně

Hamburská kýta na smetaně recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg vepřové kýty, 200 g šunky, 135 g sterilované okurky, 30 g soli, 120 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 85 g cibule, 150 g tuku, 50 g slaniny, 3 g divoké koření (nové koření, kuličky pepře, bobkový list, tymián), 25 g citronu, 50 g octa, 900 g vody, 100 g hladké mouky, 50 g plnotučné hořčice, 20 g cukru, 500 g mléka, 100 g smetany 12%

Jak připravit tento recept:

Kýtu prošpikujeme polovinou šunky a kyselou okurkou. Na polovině tuku a na kostičky nakrájené slanině, podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Do základu přidáme osolené maso, opláchnutý a na kolečka nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou a přikryté dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme a podléváme podle potřeby teplou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a mouky, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a vaříme za stálého míchání nejméně 30 minut. Během varu přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou. Hotovou omáčku přecedíme a znovu krátce povaříme. Zbylou polovinu šunky a okurky, dáváme nakrájené na jemné nudličky, na každou porci masa na talíři.

Omáčka je smetanově nažloutlá, má jemnou nakyslou vůni a chuť a je hustší.

Další recepty:
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Houbová omáčka se smetanou

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje hamburská kýta na smetaně a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.